Klantverhaal van Els van Beek

Klantverhaal  Grietje N.

"Sinds mijn revalidatie is mijn spierfunctie nog nooit zo goed geweest''

Ik ben in oktober 2014 begonnen met fit20 bij Ron Jobing in Groningen. Aanvankelijk was ik erg sceptisch, wat kan je nou in 20 minuten per week voor elkaar krijgen? Ik heb 6 jaar geleden een ongeluk gehad waar ik een 4e graads kraakbeen laesie in mijn knie aan over heb gehouden. Eigenlijk voelde ik mijn knie bij iedere stap. Ik heb revalidatie therapie gehad, ben twee keer geopereerd maar het ging toch niet goed. Bij de controles in het ziekenhuis werd zelfs gemeten dat mijn bovenbeenspieractiviteit alleen maar af nam.

Maar bij mijn laatste controle bleek dat mijn spierfunctie en spiermassa rond mijn knie en in mijn bovenbeen juist enorm waren verbeterd. Sterker nog, sinds mijn ongeluk is het nog nooit zo goed geweest! Ik noemde aan mijn trauma arts dat het enige dat ik anders deed dan voorheen de wekelijkse fit20 training is. Hij was natuurlijk ook sceptisch, maar hij is toch de website gaan bekijken. Met de conclusie dat voor mij deze training heel goed werkt.

Voordat ik fit20 deed kwam er steeds vocht in mijn knie. Nu is dat écht veel minder. In mijn eigen bedrijf loop ik veel, bij elkaar gemiddeld 11 km per dag. Een half jaar geleden was het ondenkbaar dat ik dat de hele week kon doen. Ik moest dan 's avonds als ik thuis kwam meteen met mijn been omhoog. Maar nu kan dat gewoon weer. Ik voel mij knie nog wel, maar zo veel minder dan voordat ik fit20 deed. Als iemand mij dat voor dat ik met fit20 begon had voorspeld had ik dat nooit geloofd!

Ik vind de training zelf overigens erg zwaar. Zeker in het begin was ik kapot op die trainingsdag. Ik zie er nog steeds tegenop, eigenlijk vind ik er geen bal aan en het is gewoon niet iets wat ik voor mijn plezier doe,...Maar dat hoeft dus ook niet, mijn plezier heb ik er later van, de rest van de tijd.

Ik raad fit20 dan ook zeker aan.

Els van Beek (33 jaar) eigenaar kindcentrum Sprankel www.kindcentrumsprankel.nl


Ben je al klant van fit20? Beoordeel ons dan op Facebook:

Wij ontvangen graag 5 sterren of schrijf je feedback wat er verbeterd kan worden.

Alvast bedankt!